بهگزارش میراثآریا وبهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان، یکشنبه 28 اسفند 1401 ولی جهانی با اعلام این خبرگفت: جشنواره حلوای ضیابر با حضور استاندار گیلان و مسئولین شهرستانی در ضیابر برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان هدف از برگزاری این جشنواره را را ترويج پخت شيرينیهای سنتی ذكر كرد و گفت: استقبال گسترده مردم از اين جشنواره نشان از توجه به آئين و سنتها و سوغاتهای محلی است.
ولی جهانی افزود: حلوای ضیابری از جمله شیرینیهای معروف و یکی از سوغات مهم گیلان(ضیابر) به شمار میرود که به دلیل وجود داشتن هل، جوزهندی، مغزگردو و...، ارزش غذایی مناسبی دارد و طعم بسیار عالی این شیرینی، آن را از دیگر شیرینیها متمایز کرده است.
او همچنین گفت: باتوجه به این که حلوای ضیابری از شیرینیهای بادوام در برابر هوای آزاد بهحساب میآید، بیشتر در مراسم جشن و شادی و دید و بازدیدهای عیدنوروز مورد استفاده قرار میگیرد و البته پررنگ بودن آن در بخش سوغات گیلان از دیگر ویژگیهای آن است.
رئيس اداره ميراثفرهنگی صومعه سرا نيز گفت: مردم صومعهسرا به دلیل داشتن روحیه مهماننوازی، همواره سعی در تهیه بهترین شیرینیها با مرغوبترین مواد برای پذیرایی از مهمانها داشتهاند و به همین دلیل کیفیت، رنگ، عطر و طعم شیرینیهای سنتی این شهرستان آن را از انواع شیرینیهای نقاط مختلف متمایز کرده است.
مهرگان همچنین افزود: همزمان با نزدیک شدن عید نوروز، بانوان کدبانو هنرمند خطه ضیابر، پس از اطمینان حاصل کردن از نظافت منزلشان، به صورت انفرادی و اغلب گروهی، به همراه دیگر افراد خانواده، دوستان یا همسایهها، شروع به پخت حلوای ضیابری که یکی از اجزای ثابت سفره هفتسین است، میکنند.
این شیرینی به مناسبت فرا رسیدن نوروز درست میشود و خانوادهها دور هم جمع میشوند و این شیرینی را آماده میکنند.
نحوه پخت حلوای ضیابری در سال ۱۳۹۹ در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
صومعهسرا با داشتن ۷ اثر تاریخی و منطقه تاریخی گسکرات با قدمت ۱۲۰۰ ساله یکی از شهرهای تاریخی استان گیلان است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/